
Toto je náš olivový olej z ekologického poľnohospodárstva:
Výnimočný extra panenský olivový olej z ekologického poľnohospodárstva, z olív pestovaných na malých rodinných bio farmách v údolí rieky Messara v južnej časti Kréty, s chráneným zemepisným označením (Messara P.D.O. – Protected Destination of Origin).
Úrodná kvalitná pôda, až 300 slnečných dní v roku, priemerná teplota okolo 20°C a dostatok zrážok zaisťujú dokonalé podmienky pre výrobu najlepšieho olivového oleja s výnimočnou chuťou a extra vysokým obsahom prospešných polyfenolov.
Olej je lisovaný za studena modernými šetrnými metódami pre zachovanie maximálneho obsahu fytonutrientov.
Naozaj nízka kyslosť, bežne pod 0,2 % – jeden z najkvalitnejších olivových olejov vôbec.
Olej je vyrábaný zo zrelých olív odrody Koroneiki a má krásnu medovo-zlatú farbu.
Unikátny aj vďaka lahodnej a plnej ovocnej chuti a vôni pripomínajúcej limetky, jablká kiku a pomarančové kvety, s intenzívnym horkastým až pikantným koncom, typickým len pre tie najkvalitnejšie olivové oleje s vysokým obsahom kyseliny fenolovej.
Olivový olej z konzorcia malých organických farmárov z údolia Messary sa pravidelne umiestňuje v súťažiach na popredných miestach, napr. na XXIV. prestížnej medzinárodnej súťaži BIOL získal striebornú medailu a v tomto roku dokonca zlatú medailu, zaradil sa tak medzi najlepšie extra panenské bio olivové oleje sveta.
Ako využiješ náš olej:
Olivový olej je základná ingrediencia zdravej stredomorskej diéty. V typických stredomorských domácnostiach ani iný olej nenájdete. Môžete ním nahradiť všetky kuchynské oleje, samozrejme, najvhodnejší je za studena. Polejte si ním akékoľvek hotové jedlo pre extra dochutenie a extra dávku prospešných mononenasýtených mastných kyselín a ďaľších fytonutrientov.
Olej vydrží teploty do 180°C, takže je bežne využiteľný aj na varenie, dusenie... V stredomorskej kuchyni olivový olej používajú naozaj na všetko, pridáva sa skoro do všetkých jedál, nenahraditeľná ingrediencia do pesta, omáčok, dresingov, ale aj do cesta na pizzu alebo chlieb. Tiež je veľmi obľúbené používať olej namiesto masla – namáčať si do neho kúsky chleba a pod.
Prečo kvalitný olej?
Lacné olivové oleje obsahujú podstatne menej hodnotných fytonutrientov, často sú to zmeskové oleje, bežne falšované lacnejšími olejmi, môžu obsahovať rôzne kontaminanty a pod. Takéto oleje nemajú veľmi pozitívny účinok na tvoje zdravie. Nehovoriac o chuti a samozrejme vplyvu na prostredie, pokiaľ sa pri neekologickom pestovaní a spracovaní používajú nebezpečné chemikálie.
Preto je dôležité kupovať kvalitu a podporovať poctivých ekologických výrobcov.
Kúpou nášho oleja okrem iného podporíš aj našu lokálnu ekonomiku, keďže časť práce prebieha aj u nás, v Dolnom Kubíne.
Teraz si môžeš náš olej objednať vo väčsom EKONOMICKOM balení - poď sa rozdeliť s rodinou či priateľmi...